„Soha nem adjuk fel!” – fogyatékosok az egészségesekért

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Nemadomfel Együttes nagyszabású jótékonysági estjét, amellyel ez alkalommal egy fogyatékos emberek számára épülő, passzívházként működő lakóotthon létrehozását szeretnék támogatni Budapesten, a III. kerületben.

A fogyatékos emberekből álló együttes mellett fellépett a Csík Zenekar, a Kiscsillag és a Quimby. Vendégművészként szerepelt Ferenczi György és a Rackajam, Presser Gábor, a Gördülő Tánccsoport.

A Sportarénában délután vásár, kézműves-foglalkozás, állatsimogatás, diákzenekari koncertek és számos családi program várta az érdeklődőket. A koncerten beszédet mondott Schmitt Pál köztársasági elnök, a rendezvény idei fővédnöke. Az est folyamán a fellépő művészek számos dalt énekeltek a közösen a Nemadomfel Együttes zenészeivel.

A koncert bevételéből és az adományokból felépülő lakóotthonnak már neve is van: Zöld Kuckó, amely utal arra is, hogy a lakóotthon energia-hatékony ökoházként fog működni, ezzel megteremtve Magyarország első passzívház közintézményét.

Az első koncert bevételéből 2008-ban az együttes a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói árvaházának felújítását és megnyitását támogatta. A 2009-ben rendezett koncert bevételének köszönhetően pedig idén májusban elindult Szendrőládon a napközi pro