Ricsi nagy örőme farasangra

            Újból elkezdőt, ere is hétre, nappali foglakóztatás, mindenki nagyon várta ezt,

 

            Napot, újból kicsit egyűt, legyen csapat pár órahosszig. én nekem megint sikerült,

 

            Előbb bejönnöm és akkor kivételesen nem várt kapuba, Bagó Zoli, épp tolnám kerék-

 

            Párt helyére, amíg ott tartózkodok akkor érkezet meg, Bagó Zoli, elmondtam amire,,

 

            Elnök asszony kért, pár perc múlva meg érkezet pedagógus Marika néni vele beszél,

 

            Getünk.  Amíg többiek nem érkezetek meg. Erzsike reggel 8:10percel érkezet meg ,

 

            Amíg ő leöltözőt meg hozta Horváthné fiát, Zolit, Tomit foglakozásra.  Mai napon,

 

            Lacika nem tudott itt leni otthon volt dolga, de bentről  nagyon  hiányzott  mokkás,

 

            Amit elő szokott adni, amikor itt van. ahogy, az egyűt volt csapat gyorsan neki álltunk,

 

            Császármorzsa vaníliás öntet készíteni, én mértem lisztet ki, vajat én tepsiztem ki .

 

            Tomi addig mosogatott. Erzsike választódta szét tojás, sárgáját, fehérjét. tojás sárgáját,

 

            Kavargatjuk szép szőttét sárgára, addig fehérjét felverjük szép fehére.  Császármorzsa

 

            Alap anyagát tepsibe öntsük, várjuk szépen meg szüljön. hamar készen volt minden,

 

            Kinek nagyon ízlett.9óra fele meg érkezet Ricsi ő is tudott belőle enni. Farsangi verset

 

            Gyakoroltunk, amit én vetem le, pedagógus Marikának nagyon tetszet ez álarcot  ,

 

            Készítettek ez nagyon tetszet Ricsinek ő is neki kezdet kutatni ő mibe akar öltözni,

 

            Farsangkor. nagyon tetszet Ricsinek ez jelmezi készülődés, Tomi közölte, hogy ő nem,

 

           Versel, farsangkor csak furulyázik, egyszer egyet tud csinálni, zenehallgatás, délbe ,mentünk haza.

 

 

Hozzávalók

  • elkészítés:35 – 40 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:25-30 perc

Sütikönyvhöz adom

·         50 g puha mazsola
1/2 dl rum
100 g Rama
4 tojás

100 g cukor
1 citrom reszelt héja

 

Elkészítés

A mazsolát leöblítjük, és beáztatjuk a rumba. Egy 20×30 cm-es tepsibe 50 g Ramát simítunk, és 180 °C-os sütőben felforrósítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat összedolgozzuk 4 dl tejjel, liszttel, cukorral, 1 citrom reszelt héjával, 50 g olvasztott Ramával, a rumos mazsolával, végül a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk, rezgősre sütjük (15-18 perc alatt), azután húslapáttal elnegyedeljük, sületlen oldalára fordítjuk, és további 10-12 percig sütjük. Miután kész lett, a tésztát villával apróbb darabokra szaggatjuk. Öntetként kínálhatunk hozzá sárgabaracklekvárt, szilva rösztert, vagy vaníliaöntetet.

 

Kérem, adója 1 %-ával támogassa alapítványunkat!

Az adományozó szelvényre ezt írja:

 

Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen