nagy retro+farsangi buli 2rész

 

Szombaton ugye emléknek nálunk retro farsangi buli volt .ha már meg tartottuk ünnepi ,

 

beszédet ,és zene meg volt ,Tomitól ,meg fel tekertük , szőnyeget amikor meg szólat az nóta,

 

csavard fel szőnyeget. egy két 70évek nótát játszottunk táncoltunk .aztán fel konferáltam ,hogy,

 

most következik farangi ünnepség ki milyen maszkot kapott fel farsangkor ,az most rántjuk le,

 

leplet .Lacika ő kémény seprő jelmezbe ,bújt volt kémény takarító seprűje amivel ,kéményt,

 

takarítják ,de hogy ott alapítványba nem kémény én fel kértem ,karton dobozt ,takarítsa ki ,

 

képzelt belli koromtól .Zsanett ő medve bőrébe bújt azt vette fel,Fecó múmia jelmezt vet fel,

 

régi fáslival tekerte körbe magát. Bagó Zoli ő csak farsangi szemüveget vett fel ,ő azt jelezte,

 

ő papírozó ,de Zoli anyukája itt volt velünk bulin. Tomi is csak szemüveget vett fel ő zenés.

 

Ezt takarta ,Horváth Zoli sportolónak öltözött be, Erzsike ő nem öltözött szemibe nem ,

 

akart jelmezt viselni ,de Erzsike férje is itt volt bulin jó érzeték magukat,ági eljött Lenkével,

 

össze öltözött be farsangkor. ők kicsit késtek .pedagógus 3gyerke be öltözött farsangkor,Matyi,

 

supermen volt, Jucika medve .Sanyi énekesnek öltözött .én meg nekem kicsit elmentek otthonról,

 

magamra vettem szakadt holmit piás üvegkézbe meg mutattam én résség ember. Folytattuk ,

 

70vek szálegereit ,közbe benézet pedagógus Marika .délután 4kor hirdetem ki féléves pontokat.

 

Folytattuk 70éveket ,közbe meg érkezett fontos vendég .vele beszélgetünk jó sokáig este 7kor,

 

mentünk haza .

 

Szalagos fánk

 

Hozzávalók:

 

3 dl tej

3 dkg élesztő

1 evőkanál porcukor

5 dkg vaj

2 tojássárgája

1 pohárka rum

50 dkg liszt

 

Elkészítés:

 

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább keleszjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

 

Kérem, adója 1 %-ával támogassa alapítványunkat!

Az adományozó szelvényre ezt írja:

 

Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen