Más után pakolás

 

Megint úgy alakult helyzet tegnap reggel hogy pedagógus Juditot kéretem meg nyissa,

 

ki foglalkozásra termet mert nekem dolgom volt reggel 8kor kint másik helyemen .így,

értesítettem pedagógust tegnap reggel 6:45kor ma nyissad ki termet dolgom van jó van .

 

Szokás szerint pedagógust Bagó Zoli várta ő mindig korában érkezik ,ő akkor indul útra,

 

nap fel kel. Üvegezik negyed reggel negyed 8ig meg hallja rádióba ennyi idő elindul be,az,

 

alapítvány felé azért is jön korábban .de mi hozzá szoktunk ,de előbb nem bírunk jönni ,

 

ahogy ő szeretné dolgunk van reggel 8ig .tegnap is reggel 8kor nyitotta termet ki ,közbe,

 

meg érkezett Horváthné,hozta Lacit ,Horváth Zolit foglalkozásra ,meg beszélték milyen,is,

 

volt retro farsangi buli .közbe Kati is meg hozta Fecót neki álltak nagy buli utáni pad,

 

helyre rakásnak .de még kis asztalt se rakta tomi helyére pedig ő vette elő szintinek ,és azt,

 

illene vissza rakni ha használta,de nem történt meg ott marat .kénytelen leszünk mi nekünk,

 

helyre rakni .közbe Dávid meg érkezett meg gyógyult .neki álltak rizibizi sült krumpli el,

 

készítésének .sült krumpli tepsibe szült hal rudakkal így nagyon sok idő telt el amíg,

 

készlet, rizibizi sült krumpli, halrudakkal .délelőtt 11kor lett készen ettük meg nagyon finom,

 

lett el is fogyott .aztán Fecó lük logikai játékkal játszott amit pedagógus hozott be . Erzsike,

 

Horváth Zoli folytatták szövést .meg gombolyítottak anyagot Pirosnak sző otthon. délbe ,

 

mentünk haza.

 

Hozzávalók

 

1 csésze rizs (vagy 20dkg)

20 dkg zöldborsó

5 dkg vaj vagy Rama

2-3 ek aprított petrezselyem zöld

Só, bors

1 kis fej hagyma (opcionális)

Reszelt sajt (opcionális)

Elkészítés

 

A rizst főzzük meg a használati utasítás szerint, vagy pároljuk meg vízben majd gőzben. Ha maradék rizst alkalmazunk, bambusz kosárban gőzöljük át egy kicsit.

A borsót vajban pároljuk meg 2-3 percig (lassú tűzön, fedő alatt), adjuk hozzá az aprított petrezselyem zöldet és 1-2 percig pároljuk tovább. Ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük el a rizzsel.

Tálaljuk melegen húsos ételekhez.

 

 

Hozzávalók:

tetszés szerinti mennyiségben burgonya (lehetõleg régi, öreg), ízlés szerint só, olaj a sütéshez.

 

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát 3 milliméter vastag, egyforma rudakra vágom és tiszta konyharuhával leitatom róla a nedvességet. Közepesen forró olajba teszem, de egyszerre nem túl sokat, csak annyit, hogy a burgonyarudacskák “úszhassanak” az olajfürdõben. Néhány perc múlva forrósítom az olajat. Amikor a krumpli láthatóan puffadni kezd, akkor a lángról lehúzom és leszûröm. Hagyom kihûlni. Ezután közvetlenül tálalás elõtt az olajat ismételten felforrósítom és a krumplikat újból beletéve, aranysárgára sütöm. Leszûrve azonnal tálalom és csak a tányéron sózom. (Ellenkezõ esetben rögtön összeesik, levet enged.)

 

ki sütött hal rudat tálalhatunk hozzá.

 

Kérem, adója 1 %-ával támogassa alapítványunkat!

Az adományozó szelvényre ezt írja:

 

Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen .