lelki betegség

Nagyon nehéz kérdés a lelki betegségekről beszélni, véleményt formálni, tudjuk, hogy a betegségek bizonyos százaléka gondolati úton (pszicho-szomatikus) kezdődik.
Ha a depresszió-pánik betegség-skizofrénia okait kutatjuk, mélyen vissza kell mennünk a múltba, feltárni a történéseket, az okokat mi történt az életünkben, mi az, ami nyomot hagyott nem tudtuk feldolgozni.
Minden mozzanatot mondjunk el, mert ha beszélünk őszintén, fél gyógyulást jelent, merjünk segítséget kérni, mert ha nem akkor bizonyos idő után fizikai síkon fog megjelenni és azt már nehezebb megszüntetni!
Elsősorban szellemi lények vagyunk, gondolatainkkal képesek vagyunk negatív-pozitív irányban befolyásolni az életünket!
Tanulni és gyakorolni kell a pozitív gondolkodást még most az ilyen nehéz időkben is, nincs nekem úgysem fog sikerülni, én nem vagyok szerencsés, mindenki becsap, kimegyek, az utcára eltörik a lábam, biztos daganatom van, stb.
Ezek a negatív gondolatok megteremtik azt, amit igazán nem is akarunk!
Tudatunk-tudattalanunk nagyon sérülékeny, minden ember más és más nem egyformán dolgozzuk fel a nehézségeket, ha érezzük a bizalmat ,el kell mindent őszintén mondani és fel lehet tárni a miértet, mindig van megoldás!
Ami a legfontosabb, tanulni a pozitív gondolkodást, nem is olyan egyszerű!
Neveltetésünkkel kezdődnek a negatív beidegződések, szüleink viszik tovább az előző generációk sokszor félresikerült tanításait, amit felül kell bírálnunk, pl.: ne vedd a szádba a pénzt, mert piszkos, ne legyél kíváncsi, mert hamar megöregszel, stb.
Ha azt mondom, nem fogom elfelejteni, biztos elfelejtem, de ha így mondom: jusson eszembe, azonnal eszembe jut, reggel úgy ébredek ma semmi nem fog sikerülni, nem is fog az biztos!
Tehát ha valami fáj, az okot keressük, mint minden elváltozásnál, és ha megvan, kezdődik a gyógyulás.
Nem szabad feladni, addig keressük a megoldást, amíg nem találjuk, mielőtt feladnánk, megvan, a terapeuta személyében mindig hagyatkozzunk az első benyomásunkra és a szívünkre, mindig megmondja az igazat.