készülödés ünnepekre

Őszi szünet aki tudja mindig úgy szokott leni iskolákba úgy esik október vége felé szokott

leni de nálunk úgy szokott lenni őszi szünet mint iskolákba itthon Turán mert azért

így alakítani dolgokat mert pedagógusunk aki foglakozást tartja az olyankor otthon mard

gyerekével amikor hosszabb időre van szünet iskolákba ilyen például őszi szünet egyéb

tanítási napokon nincsen tanítás hosszabb időre nálunk akkor foglakozás szünet akkor ..

ilyen szünet most lesz oktober30tól november6ig nem lesz foglakozás de november6án

hétfőn már lesz foglakozás .október 23ai hétfő napon nálunk se lesz taníts oktober23meg

emlékezést tartanak így sokan elemnek arra meg így október 23án mi otthon szoktunk piheni

családtagjaival így ünneplennek egyesek valaki úgy ünnepli oktobeer23ai dolgokat elmegy

kicsit segítkezni .alapítványunk hivatalos másik alapítvány munkáját meg nézni tanácsokat

kérni aki emlékszik az tudja Horváth Zoli családtagja ismerte azt alapítványt volt már

ott mi alapítványunk meg néztük őket ők tervezik eljőnek hozzánk de az nem jött létre most

november 26án mi alapítványunk fogja megnézni munkájukat tanácsokat kérni .október 20aI

foglakozást készültünk egy kicsit október 23ai ünnepségre .oktober20ai pénteki foglakozást

pedagógus Judit Mancika néni tartották foglakozást ifjoncoknak nagyon jó hangulat volt

egész nap amíg foglakozás tartott .

2017.október.20.péntek.Bagó Zoltán,Szilágyi Erzsébet,Kovács Ferenc,Medveczki Zsanett,Medveczki László,Horváth Zoltán,Tótné Julika,Farkasné Mancika. A mai napon Fecó képeket vágott ki.Bagó Zoli szinezett.Zsani és Laci videózott.A konyhában Horváth Zoli .Bagó Zoli szinezett.Zsani és Laci videózott.A konyhában Horváth Zoli segített,zöldségleves készült ebédre.Zsanit felköszöntöttük születésnapja alkalmából.

 

Hozzávalók (4 személyre): 1 db fehérrépa, 1 db sárga répa, 2 db burgonya, 1 db karalábé, 1 kisebb fej karfiol, egy csésze mirelit zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. olaj, só, ízlés szerint leves tészta

Tisztítsuk meg a zöldségeket, kockázzuk fel, a karfiolt szedjük rózsáira. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a fehérrépát, a sárgarépát, a burgonyát és a karalábét. Sózzuk meg, öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karfiolt, és ismét forraljuk fel. Végül szórjuk a levesbe a borsót, és kis lángon, lefedve főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

A tésztát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le, és forgassuk a levesbe a finomra vágott petrezselyemmel együtt.