készőldés ünnepségre

Értesült mindenki aki érdekelte november 23án volt ruha vég kiárusítás a műv házba ami

nagyon jó szokott végződni ezzel árusítással támogatja az alapítványunk munkáját amit előre

köszönik alapítványunkat segítettje ezzel dologgal minden alapítványba lévő szülő ,és ifjoncok

köszönik hogy nálunk vesznek ezzel segítik az alapítvány munkáját amit hálásan köszöni

az összes alapítványba lévők .értesült dolgokról december 10én lesz alapítványunkba mikulás

ünnepség ami mindig nagyon jó sokkot sikerülni elmondom bulit úgy tudtam meg elkezdtem

érdeklődni így november közepén még mindig nem volt időpont erre bulira meg november

vége felé úgy voltam meg próbálom azt lehetőséget ha mindenkinek jó lenne december6án

délutánra gondoltam de senkinek nem volt jó időpont mert el volt mindenkin foglalva másik idő

pont az volt magamba december16lett volna jó nekem mert december9-10 sajnos elvagyok

havazva így nem tudtok elmenni amikor meg kérdeztem közli hogy meg beszélték hogy

nekik csak december10be egyeztek mikulás ünnepségbe mert előző nap ki mennek palibára

meg emlékezni temetőbe azért tűzték ki december10ét bulit meg szervezni .november 17ei

pénteki foglakozást pedagógus Judit Mancika néni tartották foglakozást ifjoncoknak

mindenki jó érzete magát,

2017.november.17.péntek.Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Orosz Tamás,Medveczki Zsanett,Medveczki László,Kovács Ferenc,Szilágyi Erzsébet,Gerhát Lenke,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Ma először próbálni mentünk a művelődési házba,és segítettek a szülők is a tanácsaikkal a

szerepléshez.Visszajöttünk, felköszöntöttük Erzsikét névnapja alkalmából.Az ebédhez előkészítettük a hozzávalókat,Manci néninek segítettünk.A konyhában káposztafőzelék készült.

 

A rántáshoz

  • 1 ek mangalica zsír (púpos, vagy 3 ek olaj)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 ek fűszerpaprika (
      1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
      1. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
      1. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
      1. A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
    1. Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.