meg beszlést tervezünk

Elkészítés: Vegyünk elő egy kb. 2 literes lábost, és tegyünk bele 3 evőkanál olajat. Míg melegszik, vágjuk fel apróra a vöröshagymát. Ha az olaj felhevült, öntsük bele a tarhonyát, és magas lángon pirítsuk, amíg zsemleszínű nem lesz. Ez a lelke a levesnek, fordítsunk rá kellő figyelmet és időt! Ha ez kész, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk kisebb lángon. Eközben pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel apróra. Ha a hagyma üvegesre párolódott, húzzuk le a lábost a tűzről, és kissé hagyjuk hűlni. Majd szórjuk meg 2 teáskanálnyi pirospaprikával, icipici borssal (ez elhagyható) keverjük el, majd amint visszatettük a tűzre, öntsük fel vízzel. Tegyük bele a krumplit, sózzuk (2-3 nagy csipettel), fedjük le, és főzzük 15-20 percig, vagy amíg a tarhonya meg nem puhul.

Amikor kész, kóstoljuk meg, és sózzuk még, ha szükségesnek érezzük. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, esetleg egy kanál tejföllel lágyítva az ízeket. Jó étvágyat hozzá!

 

A most vasárnap is amii volt ünnepség bent az ezt múlt hónap vége felé érdeklődtem

smsbe hogy mire számoljak ők már akkor el készültek döntést hozni december6át

szeretem volna akkor senkinek nem volt jó az nap mindenkinek dolga volt azon napon

úgy volt nekem az hétvége nem jó december9-10nap kicsit úgy alakítottam dolgokat

hogy velük legyek fél órát dolgom van ők elcsúsztak idővel alkalmazkodtam bent

maradtam tovább voltam de kicsit jó érezte magát engem ért valami de azt ügyesen

meg oldtam .de ami volt azt nem felejtem el de olyan in csináltam de nekem volt több

esem .úgy gondoltam azért gondoltam így sajnos aki észre vette dolgokat ugye volt

heti szinten volt meg beszélve dolgok bent az alapítványba de ez is olyan meg

beszélést ütemeznek bent világhálón beszélik meg dolgokat ilyen volt ez ünnepség

ami most vasárnap volt de dolgozunk rajta mi előbb legyen meg beszélés bent az

alapítványba sok mindent úgy mondva meg kéne beszélni de időt csak hallogósuk

meg beszélést bent .ezt beszélgetést ősz óta tervezik de mindig tolták mert mindig el vannak

foglalva emberek otthon dologival ezt be fogjuk ütemezni meg beszélést mi előbb nagyon

várjuk .november 15ai szerdai fogalakozást pedagógus Judit ,Mancika néni tartották

fogalakozást ifjoncoknak .

2017.november.15.szerda. Bagó Zoli,Szilágyi Erzsébet,Orosz Tamás,Medveczki László,Medveczki Zsanett,Kovács Ferenc,Gerhát Lenke,Barnáné Sümegi Judit,Farkasné Mancika. Dénes bácsival madáretetőt készítettünk.Majd a macska jelmezhez vartuk meg a macskafarkakat

utána átmentünk próbálni a művelődési házba.Az ebéd grízestészta volt,tarhonyaleves.

 

  • hozzávalók:
  • 10 dkg tarhonya (nálam dörzs és nem sörét)
  • 50 dkg felkockázott krumpli (én sárga krumplit használok)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • bors (elhagyható)
  • kevés olaj

Elkészítés: Vegyünk elő egy kb. 2 literes lábost, és tegyünk bele 3 evőkanál olajat. Míg melegszik, vágjuk fel apróra a vöröshagymát. Ha az olaj felhevült, öntsük bele a tarhonyát, és magas lángon pirítsuk, amíg zsemleszínű nem lesz. Ez a lelke a levesnek, fordítsunk rá kellő figyelmet és időt! Ha ez kész, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk kisebb lángon. Eközben pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel apróra. Ha a hagyma üvegesre párolódott, húzzuk le a lábost a tűzről, és kissé hagyjuk hűlni. Majd szórjuk meg 2 teáskanálnyi pirospaprikával, icipici borssal (ez elhagyható) keverjük el, majd amint visszatettük a tűzre, öntsük fel vízzel. Tegyük bele a krumplit, sózzuk (2-3 nagy csipettel), fedjük le, és főzzük 15-20 percig, vagy amíg a tarhonya meg nem puhul.

Amikor kész, kóstoljuk meg, és sózzuk még, ha szükségesnek érezzük. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, esetleg egy kanál tejföllel lágyítva az ízeket. Jó étvágyat hozzá!