folytatodik farsangra készölődés

Lassan már minden hol folyik nagy készülődés a farsangra ennek az lényege farsangnak

elbúcsúzunk téltől el kezdők tavaszi időszak amikor farsangot meg üljük de sok sor aki

már meg figyelte hányszor van úgy hogy meg ünnepeltük farsangot vagy épen készülőnk

farsangra nem megy igazán el téli idő tőlünk egyre jobban vagy épen kezdünk fázni épen

akkor érkezik meg rossz idő hozzánk ez mondás csak vége télnek ha elkezdődik farsangra

való készülődés .voltam már pár farsangon az alapítványba volt szerencsém benne

meg rendezni az alapítványba ami már régi emlék mard nekem szívembe tudtam meg

rendeztem neki farsangi bulit ott mindig nagyon jó hangult van farsangkor volt olyan

alkalom amikor be öltöznek volt olyan eljátssza valaki idős ember úgy öltözik már is

jól érzi magát ember elmondok olyan dolgot pont farsang volt az alapítványba aki

ismer tudja ha én meg jelenek igen csak tudom hozni formámat akkor vic özön

van egyik alkalommal be öltöztem részeg embernek úgy voltam öltözve az gyerek

jó nevetek ilyet láttak lényege az úgy engem nem is láttak aki olyan lenék mint akit

utánoztam evvel jó kedvet csináltam bent farsangkor .még hét elején nem volt időpont

ki tűzve mikor lesz az alapítványba mert minden az utolsó pillantókba derül-ki ezt

én nem nagyon szeretem én elvagyok foglalva lehet nemet fogok mondani meg hívnak

ezt meg lehet érteni úgy gondjak most jó meg rendezzük ez sok nak jó .de aki nemet

mond meg kel érteni január22ei hétfő foglakozást pedagógus Judit Mancika néni tartota

jó volt hangulat .2018.január.22.hétfő. Bagó Zoltán,Sára Edina,Gergely Dávid,Medveczki Zsanett,Medveczki László,Orosz Tamás,Szilágyi Erzsébet,Kovács Ferenc,Gerhát Lenke,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Társasjátékoztunk azzal a fejtörő játékkal,amit múlt alkalommal már kipróbáltunk.Tamás elfuvolázta amit otthon gyakorolt és másolta a kottákat a füzetbe.Zsanival megnéztük a földgömbön a társasjátékban előforduló állatok élőhelyét.Találóskérdéseket olvastunk.Bagó Zoli és Lencsi folytatta a szövést.Manci néninek Zsani segített a konyhában.Lebbencs leves főztek.

1% – éljetek vele, élnénk vele! Felhívással fordulunk Hozzátok. A Mint a Többi Ember Alapítvány egyike a térségünkben működő civil szervezeteknek. Alapítványunk felvállalta, hogy a fogyatékkal élő fiatalok önálló életvitelének kialakítását segíti. A kézműves tevékenységek (kötés, szövés, fazekasság,kosárfonás, stb), vásárlás, főzés, ügyintézés, kesztészkedés mellett nagy súlyt helyezünk a közösségi életre, hiszen társak, barátok, jó emberek nélkül minden sokkal nehezebb. Segítsetek nekünk! Most olyan időszak van, amikor mindenki megtehet, és meg is kell tennie egy lépést, hogy felelősségteljes embernek tudhassa magát.Senki nem gondolhatja, hogy ez fölösleges – mások úgyis megteszik -, hogy nem rajtunk múlnak a dolgok. Kérjük az adózó állampolgárokat Turán, és mindenütt, hogy a Személyi Jövedelem-Adó 1 %-ával támogassák fenti tevékenységeinket, céljainkat, és ezáltal a fogyatékkal élő fiatalokat! Ez esetben a rendelkező nyilatkozatra ezt kell írni: “Mint a Többi Ember” Alapítvány Adószám:18711516-1-13

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát kis kockára vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát, megmossuk, majd kockára vágjuk.
  2. A hagymát is megpucoljuk, majd ízlés szerint karikára vagy apró darabokra vágjuk. (Személy szerint én jobban szeretem karikára vágva.) Gyorsabb is, és aki esetleg nem szereti, az könnyen kiszedheti a levesből.) A kolbászt is felkarikázzuk.
  3. A szalonnát beletesszük a fazékba, majd kis lángon sütve, kisütjük a zsírját. Nem baj, ha sok lesz, ne öntsük ki! Ha megsült, kiszedjük a pörcöt. (Később még kelleni fog.) Nem hagyjuk benne, mert mire elkészül a leves, olyan lesz, mint a gumi.
  4. Ezután a hagyma következik. Beleszórjuk a zsírba, majd nagyobb lángon elkezdjük üvegesre pirítani. Közben mellészórjuk a lebbencstésztát és a kolbászkarikákat is. (Ha túl nagy levelekben van a lebbencstésztánk, kissé törjük össze.) Óvatosan kavargatva addig pirítjuk, míg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz. Nem szabad megégetni, mert keserű lesz tőle a leves.
  5. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a pirosparika. Rászórjuk az egészre, majd óvatosan átkeverjük, csak néhány pillanatig, amíg a paprika kiengedi a szép színét. Majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. (Vigyázat! A forró zsír és a víz nem szeretik egymást! Könnyen ránk csapódhat!)
  6. Jöhet a burgonya. Az előre felkockázott burgonyát beletesszük az elkészített “alaphoz”. (Ha beletettük a fazékba, már látni fogjuk, mennyi vízzel kell majd feltöltenünk.) Töltsük is fel teljesen vízzel, de úgy, hogy forrás közben se szaladjon ki a fazékból.
  7. Ezután már csak várni kell, és többször is megkóstolni, ha nem elég ízes, utóízesíteni, esetleg az elfőtt vizet pótolni. Figyelni kell arra, hogy a tészta sok levet felszív! Ha a burgonya és a tészta is megfőtt, elkészült a levesünk.
  8. Tálaláskor szórjunk rá ízlés szerint a félretett pörcből, majd friss házi kenyérrel tálaljuk.