finomat készitetek

Ürültem egy dolognak amikor épen tárgyaltam elnök asszonnyal egyik nap múlt

hét közepén tárgyaltam vele közli lehet, hogy hétvégén szombaton össze jövetel lesz úgy

voltam vele nagyon örültem vártam azt pillantott mikor lesz végre sok éves szünet után

végre lehet hogy meg tudjuk beszélni dolgokat nagyon sok dolgokat meg kel beszélni aki

emlékszik nálunk fel merült menni kel másik helyre de az ember engedte meg hogy maradjon

még az alapítvány helyén mégis máshova kerül az alapítvány előre jelzeni fogom. más

meg beszélni valónk van mégis értem ezt helyzetet ami évek óta van nem igazán tudunk meg

beszélni dolgokat hétvégente szombaton ként mert úgy van az ember dolgozik mondjuk örül ha

végre van egy kicsit családjával lehet az ember sok embernek hétvégente dolgai akadt

így azért nem tudunk össze jövetelt tartani .meg tavaly sikerült úgy alakítani dolgokat hogy

pénteken te amikor volt egy kis idő az elnök asszony be jött utolsó órákba meg beszélték

az alapítvány ügyeit .én vártam pénteken hívást üzentet lesz szombaton21 én össze jövetel

és szemit nem kaptam péntek estig úgy voltam vele akkor nem lesz össze jövetel megint .

Április 20pénteki foglakozást pedagógus Judit Mancika néni tartotta foglakozást ifjoncoknak.

Mindenki jól érezte magát .018.április.20.péntek. Bagó Zoltán,Gerhát Lenke,Horváth Zoltán,Medveczki Zsanett,Medveczki László,Kovács Ferenc,Szilágyi Erzsébet,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Ma először a Kodály pályázatra,készültünk azzal,hogy az ABCD című népdalhoz kirakhassuk betűkből a Háry János feliratot.Zsani vágta ki a betűket,Lencsi pedig

kirakta.Majd elmentünk sétálni,és útba ejtettük az írószer boltot,hogy szines kartonokat is beszerezzünk.A konyhában lebbencsleves és tejberizs készült,Horváth Zoli segítségével.

kérik tergyen jót feléjük alapítvány felé így van jó cselekedet feléjük égiek többszörösen meg hálják neked,adója 1%kával támogasa

Mint a Többi Ember” Alapítvány Adószám:18711516-1-13

HELLÓ, CSAK EGY SZÁZALÉK!

Persze, hogyha a házad ég,

nem számít az egy százalék.

Ha magas a gyerek láza még,

kit érdekel egy százalék.

De tudd, hogy az egy százalék

másnak fasírt meg főzelék!

Meg új cipő meg tanulás…

Neked egy papír, semmi más!

Másnak segítség lenne, gyors,

neked semmi, őneki sors.

Piszok sok mindenre elég

lehetne az egy százalék.

Elég sok ember lélegez,

az emberség jele nem ez.

Elég sokak szíve dobog,

és persze ez is nagy dolog.

De ember lehet a köbön,

ki túllép a saját körön.

Ha befizetted az adót,

tegyél még egy körömnyi jót!

Keress hozzá egy jó ügyet,

minden sarkon eléd üget!

Öreg, ha nem rendelkezel,

megy darálóba sokezer.

Legyél ember, és ne adat,

itt az idő, dobd be magad!

Meg az egy százalékodat!

 

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát kis kockára vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát, megmossuk, majd kockára vágjuk.
  2. A hagymát is megpucoljuk, majd ízlés szerint karikára vagy apró darabokra vágjuk. (Személy szerint én jobban szeretem karikára vágva.) Gyorsabb is, és aki esetleg nem szereti, az könnyen kiszedheti a levesből.) A kolbászt is felkarikázzuk.
  3. A szalonnát beletesszük a fazékba, majd kis lángon sütve, kisütjük a zsírját. Nem baj, ha sok lesz, ne öntsük ki! Ha megsült, kiszedjük a pörcöt. (Később még kelleni fog.) Nem hagyjuk benne, mert mire elkészül a leves, olyan lesz, mint a gumi.
  4. Ezután a hagyma következik. Beleszórjuk a zsírba, majd nagyobb lángon elkezdjük üvegesre pirítani. Közben mellészórjuk a lebbencstésztát és a kolbászkarikákat is. (Ha
  5. túl nagy levelekben van a lebbencstésztánk, kissé törjük össze.) Óvatosan kavargatva addig pirítjuk, míg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz. Nem szabad megégetni, mert keserű lesz tőle a leves.
  6. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a pirosparika. Rászórjuk az egészre, majd óvatosan átkeverjük, csak néhány pillanatig, amíg a paprika kiengedi a szép színét. Majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. (Vigyázat! A forró zsír és a víz nem szeretik egymást! Könnyen ránk csapódhat!)
  7. Jöhet a burgonya. Az előre felkockázott
  1. burgonyát beletesszük az elkészített “alaphoz”. (Ha beletettük a fazékba, már látni fogjuk, mennyi vízzel kell majd feltöltenünk.) Töltsük is fel teljesen vízzel, de úgy, hogy forrás közben se szaladjon ki a fazékból.
  2. Ezután már csak várni kell, és többször is megkóstolni, ha nem elég ízes, utóízesíteni, esetleg az elfőtt vizet pótolni. Figyelni kell arra, hogy a tészta sok levet felszív! Ha a burgonya és a tészta is megfőtt, elkészült a levesünk.
  3. Tálaláskor szórjunk rá ízlés szerint a félretett pörcből, majd friss házi kenyérrel tálaljuk.