folyamatos készülődés

Pünkösd hete előtt sikeresen ki tűzték az anyák napi pedagógus napot ,meg tanév záró

ünnepséget tartanak majd plébánia kertbe tartják majd május 26 á-n szombaton lesz meg

tartva ünnepség ez is pünkösd előtti hetekbe derült-ki mikor tartsák ünnepséget pár

évig amíg egy magam szerveztem meg bulikat időre meg mikor legyen buli jó volt

egy darabig idő kitűzés pár éve ahogy mindenki nagyon foglalt lett hévégék mindenkinek

így heteket csúsztak idő pontilag mikor legyen buli egy évig nagy nehezen elfogadtam

ezt helyzet nagyon nehezen 3ével eszelőt úgy voltunk épen buli volt ki tűzve az is csúszót

idő pontilag meg volt akkor buli vége volt közös elhatározással úgy döntöttek hogy

ünnepséget mindig legye úgy amikor úgy gondoljak tagok most legyen most rá

érnek ugye legtöbbször utolsó pillantókba derül-ki ünnepség mikor lesz bent .így

3éve nem én szervezem közösen az alapítvány szülök pedagógusok döntik el

ünnepséget mikor lesz én már csak meg hívnak mint örökös alapítvány tagot .május23

szerdai foglalkozást pedagógus Judit Mancika néni tartották foglalkozást ifjoncoknak.é

nagyon jól éreztük magukat.2018.május.23.szerda. Bagó Zoltán,Gerhát Lenke,Gergely Dávid,Kovács Ferenc,Medveczki László,Sára Edina,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Készültünk az anyáknapi bulira,befejeztük az üdvözlőkártyákat,előkerestük a játékokhoz szükséges kellékeket.Rendet csináltunk az első teremben.A konyhában sültkrumplit készítettünk Mancikával.+

  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 4 db burgonya (hosszúkás)
  • A tálaláshoz:
  • 1 csokor finomra aprított zöldfűszer (pl. petrezselyemzöld, kakukkfű, rozmaring, snidling – akár vegyesen is)
  1. Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
  3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megsikáljuk. Nagy tálalókanálba helyezzük az első szemet, (hurkapálcára is fel lehet húzni) éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a kanálban lévő alsó részt ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
  4. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük az előkészített tepsin, és kenőecsettel szépen megkenjük mindegyiket a fűszeres olajjal.
  5. A tepsit behelyezzük a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 percig sütjük.Ha kivettük a sütőből, meghintjükafinomra aprított fűszerekkel.

Vélemény, hozzászólás?