RENDRAKÁSOS NAPUNK

Kicsikét aki emlékszik az tudja változás történt az alapítványba mert úgy alakult helyzet hogy

úgy gondolkozott 2szűlő meg 3ifjoncnak dolga akadt otthon így nem jönek közénk amíg dolgai

vannak meg volt valami de rendezőtek helyeztek mégis úgy döntöttek hogy maradnak otthon

végzi dolgukat de úgy van tárt karokkal várjuk közösségünkbe azt 3ifjoncot meg szülőket .

De egyenlőre dolgozunk azon háttérbe vagyok én vissza térjen minden kerék vágásba

az ünnepségek amik voltak pár vissza kerüljön és ünnepségek legyenek való sínű minden

jó megy akkor mikulás ünnepség is lesz de idő pontokat le tisztázzuk mikor lesznek előre

jelzem mikor lesznek ünnepségek .hogy 3ifjon hiányzik de így alakult helyzet meg értjük de

ifjoncok sokall fel üdültebbnek érzik magukat és jobban érzik magukat ami úgy gondlom

egy közösségünkbe nagyon fontos az össze tartás és szeretet egy közösségünkbe mi 13éve

vagyunk együtt éljük meg napjainkat szeretetbe és békébe ,és össze tartásba ami kel egy

közösségünkbe .szeptember 10ei foglalkozást pedagógus Judit ,Mancika néni tartják

de Julika néni meg nézet minket ott is maradt köztünk segített .takarítani.

2018.szeptember.10.hétfő. Horváth Zoltán,Szilágyi Erzsébet,Sára Edina,Gergely Dávid,Orosz Tamás,Gerhát Lenke,Bagó Zoltán,Farkasné Mancika,Tóthné Julika,Barnáné Sümegi Judit. Ma még mindig folytattuk a takarítást és a rendcsinálást.Kipakoltuk a hátsószobát Julika segítségével.A konyhai ablakokat feldíszítettük.Bagó Zoli folytatta a szövést,Erzsike kötött,Lenke és Orosz Tomi keresztszemes hímzést készített.Edina segített a tálalásba.Mancikával zöldségleves készítettek,Horváth Zoli segítségével

  • 3 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 kis db zeller
  • 25 dkg kelbimbó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1.5 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 13 szem fekete bors
  • ízlés szerint
  • 2 l víz
  • Egy nagyobb lábasban a finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga-és fehérrépával, zellerrel az olajon megdinszteljük.
  • Felengedjük kb. 2 l vízzel, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevet és a borsszemeket. Sóval ízesítjük.
  • Közepesnél kicsivel gyengébb tűzön főzzük.
  • Amikor a gyökérzöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbókat és  a megpucolt, felkockázott karalábét.
  • Tovább főzzük, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük.
  • Legvégül a maradék, fél csokor, egészen finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.
  • Tűzforrón tálaljuk

Vélemény, hozzászólás?