rendrakás nap folyatása majd

Ember elszokta tervezni dolgokat és néha nem úgy alakulnak dolgok ahogy az ember szeretné

eltervezték bent hogy múlt hétfőn este volt rend rakásos napot tartottak ki válogattuk ruhát

ami majd másik ,társunkon fogunk segíteni ez majd fel keressük illetékes embert ő majd el juta ja

másik ember társunknak mi is tudunk egy kicsit ilyennel segíteni nagyon sok ilyen ki válogatni

való ruha van nekünk kel bent hely azért kezdtük el pakolást de azon napon múlt hétfőn

úgy volt este amikor pakolásztak bent ingen csak fel volt szabadulva mindenki nagyon jó érzeték

magukat eddig jó volt hangulat de változás történt 1felnöt észre vett hogy ifjoncok jobban

felszabadultnak érzik magukat foglakozáskor is meg rendrakáskos is ezt érezték ifjoncok

épen beszélgetem pedagógus Marika nénivel ezzel aki még mindig segít majd foglakozásba

de otthoni munkák miatt nem tart foglakozás de úgy van be segít majd foglakozásba .úgy

volt lesz múlt szerdán vagy csütörtökön egy pakolás nap amire engem hívtak de egyenlőre

nem tudtuk be ütemezni pakolás folytatását meg tudom előre jelezni fogom múlt hétfő

szerdia foglakozást pedagógus Judit Mancika néni tartották foglakozást nagyon jó érzték

magukat.

2018.szeptember.12.szerda. Sára Edina,Gergely Dávid,Szilágyi Erzsébet,Orosz Tamás,Bagó Zoltán,Gerhát Lenke,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Rendbetettük a termünket, majd Orosz Tomi és Lenke keresztszemes hímzését folytatta Bagó Zoli szőnyegéhez vágtunk piros-fehér anyagot.Edina írt.Énekeltünk turai népdalokat.Grízestésztát készítettünk Mancikával.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

  • 4 ek porcukor
  • 4 ek lekvár/ dzsem
  • A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát.
  • Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát.Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk. Az elején kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen begyorsul, ezért ne hagyjuk magára.
  • Ezután felöntjük kb 1,2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a hőt.
  • Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
  • A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
  • Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.