egy össze fogás mire vezet

Egy 2hétel ezelőtt volt szeptember 21én én egy rendkívüli meg beszelés volt az alapítványba

ahol kizárólag csak alapítvány tagok voltak jelen egy ember nagyon fontos többet tett az

alapítványba most egy kicsit lehet el fáradt érez valamit de közködünk és minden jó meg mard

háttérbe ami jót jelen más fel merült ugye hány ember van úgy jobban és olyan abba is

együtt ki tarnak ez nem csak barátság van ilyen el mondom munkába elő fordul ilyen el

mondom mondjuk egy helyen leteszünk valamit az asztalra másik elmenne lehet másik

elmegy így gondolkozik sok ember én háttérbe vagyok az alapítványba de én kitartok

mellettük leszek úgy gondlom én is tettem annyit az alapítványért és azért jutunk el

eddig egy közösség tagja mindig ki kel tartani együtt szeredbe mi alapítványunk is13éve

együtt éljük le napjaikat szeredbe egy fontos dolog egy közösségbe ez úgy gondlom

azért kel mindig meg beszélni dolgokat. Szeptember24ei hétfői foglakozást pedagógus

Judit Mancika néni tartotta az ifjoncoknak .

2018.szeptember.24.hétfő. Gerhát Lenke,Sára Edina,Gergely Dávid,Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Szilágyi Erzsébet,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Ma meglátogatott bennünket Julika néni,együtt vágtuk az anyagokat,tanultuk a népdalokat.Vendég is érkezett hozzánk,Csörgi Katalin aki nyugdíjas óvónő,és szeretett volna bennünket megismerni.Nagyon szimpatikus volt.A konyhában lebbencsleves készült Mancikával,Horváth Zoltán pírította a lebbec tészta

 

hozzávalók / 4 adag

  1. Egy nagyobb lábasban hevítsük meg a zsírt/olajat, majd tegyük bele a lebbencstésztát, folyamatos kavargatás mellett, és addig pirítsuk, míg a lebbencs szép közepes-barna, vagy legalább zsemleszínt kap. (Vigyázat, könnyen megéghet!)
  2. Tegyük hozzá a felkockázott krumplit, 1-2 percig pirítsuk együtt, de folymatosan kevergetve.
  3. Adjuk hozzá az aprított vöröshagymát (a sorrend fontos, különben a lebbencs nem tud pirulni), ekkor sisteregni fog.
  4. Pár kavarás után emeljük le a gázról, és óvatosan öntsük fel annyi langyos vízzel, hogy jócskán ellepje. Tegyük vissza, és mehet a hőforrás erős fokozaton.
  5. Jön a fűszerezés: az aprított fokhagyma, a kömény, a bors, a pirosarany, a vegeta, a pirospaprika – ez mind mehet bele. Tegyük hozzá a (felezett, csumázott) paprikát, és az egészben hagyott paradicsomokat is.
  6. Amint forr az étel, vegyük takarékra, és fedő alatt főzzük, de időnként kavargassuk meg. Ahogy issza magába a vizet, pótoljuk 1-1 dl vízzel, hogy mindig maradjon alatta kicsi lé. Az utolsó percekben tegyünk bele paradicsomlevet. Szükség esetén még sózzuk meg.
  1. amint megfőtt, zárjuk el, és tálalás előtt hagyjuk az edényben még 10 percig pihenni.