még mindig nincsen változás

Meg volt tartva a szociális otthonba macska darab ami nagyon jó sikerült ez szeptember27én

volt ez macska darab elő adás szociális otthonba ami nagyon jó sikerült. de ezzel még nem

fejeztük be kirándulást most a csapat szeptember30ánépen Domony völgybe mennek majd

csapat de mi tervük elvileg strandolni akarnak de többi részletes programot nem hallatom

engem hívtak erre kirándulási napra ami szeptember30ábn lesz vasárnap de hogy vasárnap

az meg ünnep nap meg azon napon megyek templomba délelőtt mert este nincsen nálunk

mise vasárnap est délelőtt így azért is nem tudok velük merni kirándulási napra Domony

völgybe de olyan lesz valami meg próbálok időt szánok rájuk ki kapcsolódok velük egy

kicsit .változás még mindig 3 ifjonc nincsen úgy van vissza várjuk őket szeretettel. meg

másikról aki elmegy arról nincsenek annyi fejlemény van egyelőre ő is mard az alapítvány

körébe ez nekünk nagyon meg nyugtató érzés .szeptember 28ai pénteki foglakozást

pedagógus Judit Mancika néni tartotta foglakozást ifjoncoknak .2018.szeptember.28.péntek. Gergely Dávid,Horváth Zoltán,Bagó Zoltán,Szilágyi Erzsébet,Gerhát Lenke,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Ma ellátogatott hozzánk Kati néni,segített vágni az anyagot,ismerkedett a gyerekekkel.Lencsi folytatta a keresztszemes hímzést.Horváth Zoli elkezdte felvetni a nagy szövő keretet.Bagó Zoli folytatta a szövést,Erzsike folytatta a kötést.Megnéztük a Kodály Zoltán Háry János című előadást a számítógépen.A konyhában pásztortarhonya készült Manci nénivel,Horváth Zoli pirította a tarhonyát.

Hozzávalók:

  • 3-4 ek olaj
  • 2 csésze tarhonya (ez kb. 40 dkg)
  • 4 csésze víz
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors

Az olajat felforrósítjuk, majd a 2 csésze tarhonyát rászórjuk és néha megkavarva kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám). A csésze mérete tulajdonképpen mindegy, csak az arányok a fontosak, de általában 2,5 dl-et használok.

Felengedjük a 4 csésze vízzel, de óvatosan, mert ekkor felszálló forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket. Jól átkavarjuk.

Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel (vagy leveskockával).

Lefedve, néha megkavarva mérsékelt lángon hagyjuk puhára főni. Kb. 20 perc alatt készre is puhul és felszívja az összes vizet. (Én többször kóstolással ellenőrzöm a puhaságát.) Érdemes többször megkavarni, hogy le ne ragadjon és ne álljon össze