új segítőnk

Ahogy meg egyeztek idő pontról mikor lesz meg jött eredmény hogy december7én lesz

egy mikulás vonatozás turán és azon napon még vásárolni is lehet majd azon még lehet

majd vásárolni az alapítványsóktól amivel majd támogatja az alapítványi dolgokat amit előre

köszönjük hírek szerint mard az ember aki elfárad egy kicsit de háttérbe segít majd nekünk új

ember fog oda kerülni nevét már hallattam hírek szerint meg mondta hol szokott leni de képét

meg fogom látni biztos fől fogom ismerni most annyit tudok hogy ideje engedi neki mindig

be szokott járni az alapítványba és sokat szegétkezik foglakozásba a pedagógusoknak csörgi

Kati hallott az alapítványunk -ról be jött közénk segítőnek nagyon örültek az ifjoncok neki

jól érzi magát köztünk, az alapítványba ő fog nekünk majd sok dolga lesz bewnt az alapítvány

de az elnök asszony meg neki dolgokat köszönjük neki segít majd az alapítványba fejlődésekbe

is ehhez rengeteg idő kel én mint kis főnöke az alapítványnak azzal segítővel még nem

találkoztam de képét meg látni biztos ismerős fog leni de én csak azt segítőt csak mikulás

ünnepségen fogok vele találkozni várom azt napot december 8án fogok először találkozni

az Kati segítővel alig várom napot .novemebr19ei hétfői foglakozást pedagógus Judit Mancika

néni tartották foglakozást ifjoncoknak .2018.november.19.hétfő. Bagó Zoltán,Szilágyi Erzsébet,Orosz Tamás,Gergely Dávid,Gerhát Lenke,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit,Csörgi Katalin. Mai napon mindenki folytatta a szövést.Felköszöntöttük Erzsikét a névnapjára.Feltöltöttük a madáretetőt,mivel ma már hideg volt,és reggel esett a hó egy kicsit.A konyhában krumpliból ganca készült

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • 1,5 l víz
  • szalonna
  • 70 dkg rétesliszt
  • túró
  • tejföl

Elkészítés: A meghámozott, kockára vágott krumplit annyi vízben kell feltenni főzni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi.

A puhára főtt krumplit még a tűzön, a fazékban, a saját vízében össze kell törni, majd folytonos keverés és dagasztás közben a lisztet fokozatosan hozzá kell adni. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg “sima” állaga nem lesz a masszának.

Előtte kevés szalonnát (kockára vágva) kisütünk, és annak a zsírjába szaggatjuk ki a gancát úgy, hogy a fakanálról késsel kicsi adagokat forgatunk meg a zsírban, majd kizsírozott tűzálló tálba rétegezzük, amit a sütőben pirosra sütünk.

Végül túróval, tejföllel, illetve a szalonnakockákkal tálaljuk.