finomat készitetünk

most már úgy mondva múlt hét elejétől  vissza ált rendes kerék vágásba az alapítvány  csapat

 

2hétig sajnos   nem tudott  eljönni foglalkozásra Edina  se  mert ő  is benne volt járványba most

 

értesültem  róla  elkapta járványt ő se tudott  pár hétig foglalkozásra jönni   de már múlt hét elején

 

meg gyógyult tudott foglakozásra  jönni  szert  bent leni ő is leköti magát van olyan nagyon sietős

 

dologi vannak azt mondogatja de ezzel nem szoktunk foglakozni .aki meg tapasztalta   hogy idei tél

 

igen csak  sok ember  eltudta  kapni járvány dolgokat akár hogy is próbálja meg előzni lehet influenzát

 

hogy  ne igazán kapja  el de olyan hamar  el is tudja kapni lehet meg kapja  dolgokat ne kapja;ezt

 

betegséget  de  hogy  hogy  ember  közösségbe meg fordul gyorsan el tudja kapni de jobb  azért

 

úgy mondva  meg előzni dolgokat  azért fordulunk  olyan emberhez egészségünket védi.

 

január 23   szerdai  foglakozást  pedagógus  Judit Mancika néni tartotta  foglakozást ifjoncoknak.

 

mindenki jól  érezte  magát . 2019.január.23.szerda. Sára Edina,Bagó Zoltán,Gerhát Lenke,Gergely Dávid,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. A mai napon mindannyian folytattuk a szövést,vágtuk és gombolyítottuk az anyagot.Énekeltünk közben,mint a fonóban.A konyhában zöldbabpörkölt készült tésztával.Edina segített a tálalásban.

 

ha  teheti  és  segíteni  szeretne   egy  fogyatékkal  élő  fiatalokon   hogy   boldog  életük  legyen

 

adója   1% kával  támogassa

 

támogassa alapítványunkat!

Az adományozó szelvényre ezt írja:

Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen

 

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg sertéshús pörköltnek való (de pulyka felsőcomb is jó)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-2 db paradicsom és zöldpaprika
  • zsír vagy olaj
  • só, bors, pirospaprika, paprikakrém, ételízesítő
  • 80 dkg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
  • 2 dl tejföl
  • 3 db babérlevél
  • kevés étkezési keményítő
  1. A finomra vágott hagymát egy kevés sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk.
  2. A tűzről kicsit lehúzva megszórjuk kb 1 ek pirospaprikával, elkeverjük, a tűzre visszatéve rádobjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, hámozott paradicsomot, zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő, paprikakrém, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük.
  4. Ha a hús elég puha, hozzáadjuk a darabolt, tisztított zöldbabot, felöntjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, belerakjuk a babérlevelet, ha szükséges után ízesítjük, majd lefedve készre főzzük.
  5. Ha kellően megpuhult a hús és a bab is, hozzáadjuk a tejfölt, jól kiforraljuk, majd kevés vízben elkevert keményítővel sűrítjük, szükség szerint.
  6. Friss kenyérrel tálaljuk.