készülődés farsangra

így tél vége felé lassan elköszönünk téltől volt olyan időszak amikor sokan nem örültek hogy le est a

 

hó  az idén volt  bennünk rése  amikor nagy hó est le földekre meg néha keményen  meg fogta idő

 

járás de  ez csak pár sor ismételtük meg hideg zimankós időt  ők foglakozáson már megy késülődnek

 

a  farsangi bálra   megy készülődés bent jellemezek lassan el készülnek farsangba az jó aki már

 

mindenki  meg figyelte az ifjoncok kedvenc öltözékbe be öltözhet ilyenkor rengeteg olyan öltözék

 

öltözik az ifjonc amibe  ő nagyon szeretne be öltözni én amikor bent farsangi bálba voltam hivatalos

 

belé  néha olyan gondoltok  vannak amit szívesen fel tudok öltözni amikor volt farsangi búli még

 

akkor én  szerveztem segítem benne kapható vagyok más utánozásra nagyon el tudom játszani

 

én úgy voltam  fel öltözök ittas  embernek nem kel sok minden így gyorsan fel öltöztem tántorogtam

 

ami könnyen  megy úgy vagyok vele  más jót nevetet ezen akit ezzel meg bántottam elnézést kérek.

 

idei farsangi bulira időpontot  nem tudom mikor lesznek meg tudom előre jelezni fogom önöknek

 

február 8pénteki foglakozást  pedagógus Judit Mancika néni tartotta az ifjoncoknak jól éreztük

 

magukat. 2019.február.8.péntek. Horváth Zoltán,Gergely Dávid,Szilágyi Erzsébet,Gerhát Lenke,Farkasné Mancika,Csörgi Katalin,Barnáné Sümegi Judit. A mai napon Horváth Zoli folytatta a nagy szőnyeget.Farsangi szemüvegeket készítettünk,Erzsike folytatta a kötést.Kati néni és Manci néni vágta a szőnyegekhez az anyagot.A konyhában paprikás krumpli készült.Horváth Zoli fűszerezett,Erzsike segített a tálalásban

 

ha  teheti  és  segíteni  szeretne   egy  fogyatékkal  élő  fiatalokon   hogy   boldog  életük  legyen

 

adója   1% kával  támogassa

 

támogassa alapítványunkat!

Az adományozó szelvényre ezt írja:

Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen

 

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 2 ek pirospaprika
  • olaj
  • 1 ek paradicsompüré
  1. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd megpirítjuk.
  2. Lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, megszórjuk a pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, paradicsompürét teszünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  3. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.