alkalmazkodás milyen fontos

embernek úgy mondva igen csak alkalmazkodni kel életbe hányszor van úgy ő nem igazán szeretne

 

alkalmazkodni jó így  neki dolgok ahogy  vannak de mégis nem tetszene embereknek az d valami

 

és ha meg  akarja állni helyét képes alkalmazkodni  ahhoz amit  épen elvárnak tőle biztos volt olyan

 

ember életébe  neki van igásága és azt gondolja csak neki igaza és nem foglakozik dolgokkal nem

 

érdekli őt úgy van vele de ezt  nagyon meg figyeli  egy illetékes észre veheti rajta az ember nem

 

érdekli az játssza foglakozik vele  de amikor meg figyelte valaki őt menyire kapkod mondjuk nem

 

igaz  de más látja azt csinálja mért  kel meg hazatolni másikat  ne ki igaza életbe  ez neki nem tetszik

 

vagy elkezd alkalmazkodni másikhoz vagy egy olyan lehetősége  van meg fogatja dolgait amit ő itt

 

illetheti keres másikat úgy gondlom ahol elfogadják azt  dolgokat amit ő diktálná igenis kel

 

alkalmazkodni másik felé  anélkül nem áljuk meg helyüket ahol vagyunk .elmondom én is és kértem

 

hogy ha lehet hogy szombatra helyezzék bulikat de egy emberhez nem lehet igazodni egy csapatnak

 

nem lehet egy ember igazodni kérésére meg oldható akkor úgy is intézik dolgokat  de  itt is

 

alkalmazkodni kel .még május 24pénteken sem dőlt el az mikor lesz  az alapítványba  buli

 

de  ,most már  napokba tervem lesz meg  kérdezem mikor buli meg tudom előre jelzem május24

 

pénteki foglakkozást   pedagógus Judit Mancika néni tartották foglakozást ifjoncoknak.

 

2019.május.24.péntek. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Orosz Tamás,Gerhát Lenke,Gergely Dávid,Szilágyi Erzsébet,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. A mai napon folytattuk a papírmasé tányérok díszítését a mozaikképek ragasztását.Erzsike is bekapcsolódott a munkába,tornáztattuk a gyógyuló félben lévő kezét.Bagó Zoli folytatta a szőnyeget.A konyhában krumplis tarhonya készült.Horváth Zoli segített pirítani a tarhonyát.

 

Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg (dörzs)tarhonya

2 nagyobb szem krumpli (kb. 40 dkg)

1 közepes fej vöröshagyma

bors

2 teáskanál pirospaprika

5 dkg kolbász (Gyulai füstöltet használtam) – elhagyható

víz

olaj

Vegyünk elő egy lábost, öntsünk egy bele kevés olajat, forrósítsuk fel, és kezdjük el pirítani benne a tarhonyát magas lángon. Közben vágjuk fel apróra a vöröshagymát, pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, majd karikázzuk fel a kolbászt is. Közben gyakran kevergessük a piruló tarhonyát, egészen addig, míg sötétbarnára sülnek a szemek. Fontos, mert ez adja meg az alap ízt! Ekkor dobjuk rá a hagymát, a kolbászkarikákat, enyhén borsozzuk, és pár percig pirítsuk tovább együtt őket. Majd húzzuk le a tűzről, várjunk 1-2 percet, míg kicsit kihűl, szórjuk meg pirospaprikával, keverjük el, dobjuk rá a krumplikockákat, öntsük fel bő 1 liter vízzel (lehetőleg forróval, így időt spórolhatunk), tegyük vissza a tűzre, sózzuk (3 nagy csipet), és alacsony lángon, fedő alatt főzzük kb. 20 percig. Ne ijedjünk meg a bő létől, a tarhonya többszörösére fog dagadni. Amikor letelt a főzési idő, kóstoljuk meg az ételt. Sózzunk utólag, amennyiben szükséges, esetleg főzzük még pár percig, ha kemény maradt volna a tarhonya (véleményem szerint akkor jó, ha még egy icipicit kemény marad).

Aki nem fogyaszt húst, elhagyhatja a kolbászt, bár az ízből sokat fog veszíteni az étel. Esetleg egy füstölt kockával helyettesíthetjük.

Húsimádók tehetnek még bele virslit, vagy akár több kolbászt is. Sőt, olaj helyett kevés füstölt szalonna zsírján is piríthatják a tarhonyát. Rontani nem fog rajta ;)

Véleményem szerint a tarhonyás ételek a dörzstarhonyával sokkal finomabbak, mint ‘sörét’ testvérével.