követelőzés nem szép dolog

mai világa ugye hallottak érdekes dolgokról és ami másnak lehet rosszul esne nálunk az alapítványba 14éve

 

egyűt  vagyunk épen beszélgetünk dolgokról hogy milyen nehéz munka egy alapítványt össze tartani

 

békeségbe és szeretetbe egy be tartani egy közösséget ami nagyon nagy munka  erről beszélgetem az

 

elnök asszonnyal mi igen csak össze tartottuk közösséget hogy én eleje óta ott  vagyok csinálom jót

 

közösségért nagyon sok minden köszönhető volt nekünk amit  mi csináljuk az alapítvány elmondom amikor

 

10éve  csináltam dolgokat bulikat  meg az alapítvány dolgokat volt olyan elfáradtam de végsőig  elviszem

 

dolgokat  mai nap épen arról gondolkoztam hogy én hogy bírtam ezt közösséget össze tartani  lehet hogy

 

nem én csináltam ezt  de én hoztam véghez mások segítettek bene legnagyobb  segítségem  elmondom úgy

 

égiek segítek ebe  egy közösséget  össze tartottam .mondjuk vegyünk példát más venné  át irányi tást nem

 

lenne valakinek biztos jó ha olyat  tenne egyik másik emberel kivételezne vele dolgokba őt elviseljük őt

 

mintha  szeretnék őt mondjuk olyan teszi ezt naponta jár olyan helyre az hogyan számol lelkével ilyet

 

csinált ez nem szép dolog én elbújnék szényenbe  de még nem történt meg . május 31 pénteki foglakozást

 

pedagógus Judit Mancika néni tartották foglakozást ifjoncoknak .

 

2019.május.31.péntek. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Gergely Dávid,Gerhát Lenke,Sára Edina,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. A mai napon elkészült Bagó Zoli újabb szőnyege és lecsomóztuk.Edina,Lenke folytatta a szövést.Folytattuk azoknak a tálaknak a díszítését amelyek megszárattak.Lenke és Edina díszítette.Új keretet vetettünk fel,Manci nénivel és Horváth Zolival.A konyhában zöldbabos zöldség pörkölt készült tésztával.Horváth Zoli fűszerezett és Edina tálalt.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg parmezán

PESTÓHOZ

  • 1 marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tisztított zöldbabot vágd kis darabokra, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt.

A pestóhoz a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a sót dobd egy aprítógépbe, majd daráld le. Amikor már elég sima, add hozzá a parmezánt és kevés vizet. Mixeld még tovább. A tésztát keverd össze a zöldbabbal és a pestóval, majd szórj rá parmezánt.