néha nem úgy alakulnak dolgok

hányszor szeretne dolgokat az ember hogy mindenkinek jó legyen úgy alakítaná dolgokat az szinte

 

nem mennek úgy  dolgok mindenkinek jó legyen valami amit meg beszélünk ez már törvény szerű

 

milyen érdekes lenne  elhatározunk valamit ekkor legyen  mindenkinek még vendének  jó pedig

 

amikor vendéget meg hívják egy ünnepségre elkel dönteni e hogy jó az idő pont neki és nem háborog

 

rajta mért nem előtte 1napal teszi ahogy ő kérette így legyen de hogy vendég így nem dönthet ha

 

a meg hívót személy dönt mindenbe az alapítványba így van vendégnek elvárják buliba mondjuk

 

vendégnek nem jó az idő pont máskor jobb lenne de hogy nem lehet később tenni hívatlos ember

 

dönti el ha vendégnek nem jó az idő pont akkor másik bulin részt vesz  ezen bulin nem, tud otthon

 

mard én se tudok menni mostani buliira vezető mondtam  nem jó vasárnap de neki másoknak épen

 

balagáson vesszenek részt ezt meg értem de akkor se  tudok részt venni ezen bulin majd legközebb

 

be pótoljuk  pár éve ezelőtt én szervezetem bulit mindig bajba voltak mikor buli most rögtönzőt

 

lett  ők döntik el mikor legyen úgy hívják embert ha embernek nem jó idő, pont   nem vesz rész

 

bulin mert időbe nem jelzik mondjuk hónappal ezelőtt szólnának lehet nem lenne ez gond ezt meg

 

lehet oldani akit elvárnának késő szolt így nem tud elmenni így leehet meg oldani .június3hétfői

 

foglakozást  pedagógus Judit Mancika néni  tartották az ifjoncoknak .

 

2019.június.3.hétfő. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Sára Edina,Gergely Dávid,Orosz Tamás,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit,Tóthné Julika. A mai napon folytatta Bagó Zoli a szövést.Julika néni és Manci néni vágta az anyagokat.Edina befejezte a szőnyegét,levágtuk és lecsomóztuk.Edinával felvetettünk egy új keretet.Tamás az ukulelén gyakorolt.A konyhában lebbencs leves készült.Horváth Zoli fűszerezte a levest.

 

hányszor szeretne dolgokat az ember hogy mindenkinek jó legyen úgy alakítaná dolgokat az szinte

 

nem mennek úgy  dolgok mindenkinek jó legyen valami amit meg beszélünk ez már törvény szerű

 

milyen érdekes lenne  elhatározunk valamit ekkor legyen  mindenkinek még vendének  jó pedig

 

amikor vendéget meg hívják egy ünnepségre elkel dönteni e hogy jó az idő pont neki és nem háborog

 

rajta mért nem előtte 1napal teszi ahogy ő kérette így legyen de hogy vendég így nem dönthet ha

 

a meg hívót személy dönt mindenbe az alapítványba így van vendégnek elvárják buliba mondjuk

 

vendégnek nem jó az idő pont máskor jobb lenne de hogy nem lehet később tenni hívatlos ember

 

dönti el ha vendégnek nem jó az idő pont akkor másik bulin részt vesz  ezen bulin nem, tud otthon

 

mard én se tudok menni mostani buliira vezető mondtam  nem jó vasárnap de neki másoknak épen

 

balagáson vesszenek részt ezt meg értem de akkor se  tudok részt venni ezen bulin majd legközebb

 

be pótoljuk  pár éve ezelőtt én szervezetem bulit mindig bajba voltak mikor buli most rögtönzőt

 

lett  ők döntik el mikor legyen úgy hívják embert ha embernek nem jó idő, pont   nem vesz rész

 

bulin mert időbe nem jelzik mondjuk hónappal ezelőtt szólnának lehet nem lenne ez gond ezt meg

 

lehet oldani akit elvárnának késő szolt így nem tud elmenni így leehet meg oldani .június3hétfői

 

foglakozást  pedagógus Judit Mancika néni  tartották az ifjoncoknak .

 

2019.június.3.hétfő. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Sára Edina,Gergely Dávid,Orosz Tamás,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit,Tóthné Julika. A mai napon folytatta Bagó Zoli a szövést.Julika néni és Manci néni vágta az anyagokat.Edina befejezte a szőnyegét,levágtuk és lecsomóztuk.Edinával felvetettünk egy új keretet.Tamás az ukulelén gyakorolt.A konyhában lebbencs leves készült.Horváth Zoli fűszerezte a levest.

 

hozzávalók / 4 adag

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát kis kockára vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát, megmossuk, majd kockára vágjuk.
  2. A hagymát is megpucoljuk, majd ízlés szerint karikára vagy apró darabokra vágjuk. (Személy szerint én jobban szeretem karikára vágva.) Gyorsabb is, és aki esetleg nem szereti, az könnyen kiszedheti a levesből.) A kolbászt is felkarikázzuk.
  3. A szalonnát beletesszük a fazékba, majd kis lángon sütve, kisütjük a zsírját. Nem baj, ha sok lesz, ne öntsük ki! Ha megsült, kiszedjük a pörcöt. (Később még kelleni fog.) Nem hagyjuk benne, mert mire elkészül a leves, olyan lesz, mint a gumi.
  4. Ezután a hagyma következik. Beleszórjuk a zsírba, majd nagyobb lángon elkezdjük üvegesre pirítani. Közben mellészórjuk a lebbencstésztát és a kolbászkarikákat is. (Ha túl nagy levelekben van a lebbencstésztánk, kissé törjük össze.) Óvatosan kavargatva addig pirítjuk, míg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz. Nem szabad megégetni, mert keserű lesz tőle a leves.
  5. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a pirosparika. Rászórjuk az egészre, majd óvatosan
  1. átkeverjük, csak néhány pillanatig, amíg a paprika kiengedi a szép színét. Majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. (Vigyázat! A forró zsír és a víz nem szeretik egymást! Könnyen ránk csapódhat!)
  2. Jöhet a burgonya. Az előre felkockázott burgonyát beletesszük az elkészített “alaphoz”. (Ha beletettük a fazékba, már látni fogjuk, mennyi vízzel kell majd feltöltenünk.) Töltsük is fel teljesen vízzel, de úgy, hogy forrás közben se szaladjon ki a fazékból.
  3. Ezután már csak várni kell, és többször is megkóstolni, ha nem elég ízes, utóízesíteni, esetleg az elfőtt vizet pótolni. Figyelni kell arra, hogy a tészta sok levet felszív! Ha a burgonya és a tészta is megfőtt, elkészült a levesünk.
  4. Tálaláskor szórjunk rá ízlés szerint a félretett pörcből, majd friss házi kenyérrel tálaljuk.