igazi szerelem

Az igaz szerelem, az egyik legcsodálatosabb dolog, amit megtapasztalhatsz ezen a földön. Szerelembe esni egy pillanat műve is lehet, és tarthat egy egész életen át…, és megtörténhet többször is.
A szerelem kincs, amit nagy becsben kell tartani, erről megannyi gyönyörű idézet született a világirodalomban, melyekből ollóztam néhányat.
“A szerelem megzenésített barátság”– írja Joseph Campbell.
És tényleg, barátság nélkül mit sem ér.

A szeretet nem áldozat és nem megfelelés kérdése. Ha szeret valaki, eleve csak a legjobb lehetsz neki. Számára a tökéletesség abban fogalmazódik meg, milyen vagy, és nem abban, milyen nem vagy.

 

Ne feledd, hogy az igazi szerelem nem a dombornyomásos meghívókról szól. Az igazi szerelemre akkor bukkansz, amikor legkevésbé várod. Igaz szerelem megkockáztatni, hogy nem lesz “boldogan éltek, míg meg nem haltok”, az igaz szerelem megfogni a férfi kezét, aki annak szeret, aki vagy, és azt mondani: nem félek hinni benned. Egy ilyen szerelem mindent túlél.”

 

 Tudod, mi az, amit semmiképp sem tudok megérteni? Hogy két ember ennyire szeresse egymást, mint mi, és az egyiknek meg kell halnia. (…) Az embernek csak akkor lenne szabad meghalnia, ha egyedül van. Vagy ha gyűlöli a másikat. De nem akkor, ha szereti.