első foglakozási napuk

múlt héten  amikor érdekeztem egyik alapítványossal még semmit  nem tudtunk hogy mikor 2019.szeptember.2.hétfő. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Sára Edina,Szilágyi Erzsébet,Barnáné Sümegi Judit,Farkasné Mancika,Tóthné Julika. A tanév első napján megbeszéltük a szeptemberi teendőket.Újra nekilendültünk a szövéseknek,Bagó Zoltán,Edina a már megkezdett munkáját folytatta.Erzsikének új keretet vetettünk fel,hogy mozgassa a gyógyulófélben lévő kezét.A felvetést Horváth Zoli készítette Judit segítségével.10 óra után elsétáltunk fagyizni a nyári időre való tekintettel.Julika néni segített az anyagokat vágni a szövéshez.A konyhában sárgaborsó főzelék készült,Horváth Zoli fűszerezte a főzeléket.Edinának hagymás krumplit csináltunk.

 

 

fog kezdődni a  foglakozások de  hogy nyáron amikor elment piheni az  alapítvány derültek ki

 

érdekes dolog  ami úgy van új tagokra tartozik  rendezik dolgokat  ahogy össze tartottuk mi régi

 

tagok az alapítványt most ök. rendezik össze  tartsák az  alapítványt ahogy  régen volt mi is össze

 

tartottuk ez  azért van kel oda új  erő az alapítványba de más nem igazán változott egy kicsi változás

 

van  én ugyanúgy  hétérbe vagyok másra nincsen nagyon időm volt úgy hogy időt  szánok elmegyek

 

velük kirándulni de  közbe jött egy 2dolog amit úgy voltam vele ere most nincsen időm .hétvégén

 

kaptam meg egyik szeptemberi programot aki emlékszik az tudja szeptemberközepe szokott leni

 

betegeknek egy állatkerti látogatás ami ingyenes szokott  leni ott az állatkertbe azon napon egyéb

 

programok szokott  leni ami jók szokott leni .idén évek óta se tudok eljutni dolgom van .hétvégén

 

értesültem amikor nem tudtam semmit  szombaton kaptam hírt   hétfőn   nálunk   is meg kezdőt

 

foglakozás mindenütt hétfőtől elkezdődtek tanítások náluk elkezdőt  hétfőtől foglalkozást  első

 

napot  pedagógus Judit  Julika néni  volt segítet foglakozásba  meg beszélték kinek hogy zajlott
nyári szünete mert volt 2nap amikor együtt volt az  alapítvány csapata és pihent nagyon jó sikerült

 

más volt nyáron piheni máshol   azt meg beszéltük  meg szeptemberi programot beszélték meg

 

foglakozás keretébe  első nap foglakozáson  nagyon jó érezték magukat.

 

2019.szeptember.2.hétfő. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Sára Edina,Szilágyi Erzsébet,Barnáné Sümegi Judit,Farkasné Mancika,Tóthné Julika. A tanév első napján megbeszéltük a szeptemberi teendőket.Újra nekilendültünk a szövéseknek,Bagó Zoltán,Edina a már megkezdett munkáját folytatta.Erzsikének új keretet vetettünk fel,hogy mozgassa a gyógyulófélben lévő kezét.A felvetést Horváth Zoli készítette Judit segítségével.10 óra után elsétáltunk fagyizni a nyári időre való tekintettel.Julika néni segített az anyagokat vágni a szövéshez.A konyhában sárgaborsó főzelék készült,Horváth Zoli fűszerezte a főzeléket.Edinának hagymás krumplit csináltunk.

 

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • 1 tk házi paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk só

Rántás:

  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika

Pörkölt:

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 tk házi paprikakrém
  • olaj

Elkészítése:

A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Kimossuk és leöblítjük. Feltesszük főni, majd amikor felforr, leszedjük a habját. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel, majd egy húsleves kockát és két babérlevelet teszünk bele. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

Az olajon a lisztet megpirítjuk a fokhagymával és reszelt vöröshagymával. A tűzről levéve pirospaprikát rakunk rá, felöntjük 2 dl vízzel, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a borsóhoz és keverés közben sűrűre főzzük. Felforraljuk és már kész is.

A pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk, majd 1 ek olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított húst, majd ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és paprikakrémmel. Készre főzzük és a főzelékkel tálaljuk.

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej  vöröshagyma
  • 3-4 ek  olaj vagy zsír
  • 1 mk frissen őrölt fekete bors

 

 

  1. A krumplit meghámozzuk, felvágjuk kisebb kockákra, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy a zsírt, majd hozzáadjuk az aprított hagymát, és kevergetve addig pároljuk, amíg kezd szép színt kapni.
  3. Hozzáadjuk a főtt krumplit, majd megszórjuk a borssal és ízlés szerint sóval. Pár percig pirítjuk, közben villával összetörjük. Ha túl száraznak találjuk, akkor teszünk alá még egy kevés zsiradékot. Sültekhez kínáljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?