viszi ember életbe valamire

én  napokba  beszélgetem az egyik emberel aki

 

igazán  nekem közel ált  meg tudtunk  mindig

 

beszélni dolgokat  amit  az alapítvány érintet hogy

 

ő is még  központba  van így  volt  nála egy

 

dolgom  amit  nekem elintézte beszélgetünk egy

 

jó ízűt     akkor  nagy  öröm  amikor  találkozunk

 

egy  kicsit  mondtam egy  dolgot  ő közli te intézed

 

dolgaidat  mert  te  életbe vitted valamire amit

 

most  hívatásba  vagy embernek ahol  van azt

 

meg  szokta becsülni aki  örömmel teszi  munkáját

 

az élményé válik neki   tudja  munkáját meg

 

becsülik viszi életre valamit  sokszor úgy emberbe

 

hívatás  képen üzi munkáját  ha szereti csinálni az

 

neki  előbb után jó úthoz fog vezetni látja amit

 

csinál jó  meg  fogják  becsülni  viszi éltre valamit

 

hányszor  ember életbe kicsibe  hű volt mondjuk

 

nagyobbat  bíznak arra  embere . én hátérbe

 

vagyok viszem éltbe valamire közölték velem

 

mondták  az legyen színvonal életbe . de én még

 

mindig  köztük vagyok időm engedi  benézek

 

engedem új tagok érvényesüljenek az

 

alapítványba  most  szerdai  foglakozást

 

pedagógus Judit Mancika  néni tartották

 

foglalkozást  ifjoncoknak jó éreztük magukat.

 

2019.szeptember.11.szerda. Horváth Zoltán,Bagó Zoltán,Szilágyi Erzsébet,Gerhát Lenke,Orosz Tamás,Sára Edina,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit,Tóthné Julika. A mai napon Tomi,Erzsike,Lenke,Edina,Bagó Zoli folytatta a szövést.Bagó Zoli is befejezte a szőnyeget,Lenke kötötte le.Tomi frissítette a vírusirtó programot a gépen.Horváth Zoli használatba vette az internetet,hogy információkat keressen a vetélkedőhöz.A konyhában karfiolos zöldség leves készült.Horváth Zoli ízesítette a levest,Edina tálalt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g karfiol vagy brokkoli
  • 500 g mexikói vagy azték zöldségkeverék (mélyhűtött)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. rizsliszt
  • só, bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem

A karfolt/brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és megmossuk. (Ha friss zöldségekből készítjük, azokat megtisztítjuk, megmossuk, majd lehetőleg azonos nagyságú darabokra-karikákra aprózzuk.) A hagymát meghámozzuk, egészben hagyjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, (fagyos állapotban) rádobjuk a zöldségkeveréket, a karfiolt és a hagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében-gőzében 10-15 percig pároljuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, és félig lefedve, továbbra is mérsékelt tűzön puhára főzzük.

3. Elkeverjük a tejfölben a rizslisztet, felengedjük 1-2 merőkanál levessel, majd vékony sugárban a leveshez öntjük. Szelíd forralással, fedő nélkül 5 percig főzzük, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, a leveshez adjuk, de ezzel már nem főzzük tovább (hő hatására elbomlik a petrezselyemben lévő C-vitamin!). Eltávolítjuk a levesből a hagymát, és petrezselyembóbitával díszítve tálaljuk.