egy szép nap

múlt  héten szerdán mindenki aki alapítványos

 

értesítést  kaptak hogy pinokio filmet nézhetik

 

meg  színházba de  ezt  gyorsan le is kelt adni

 

pedagógus Juditnak  ki szeretne arra az  elő

 

adásra  elmenni meg  is szervezték hétvégére

 

amikor  elérkezet színházi  előtt pár  nappal

 

értesültem  egyik alapítványostól   hogy honnan

 

tudom  hogy  lesz   színház  ekkor értesítek engem

 

ezen  napon  múlt  szerdán  rá múlt  pénteken

kapom híreket hogy  az  alapítvány  egy  része

 

lebetegedet így  hírek szerint 6mentek el

 

színházba  azért  ilyen kevés létszámért nem

 

igazán  indulnak   el  ő hogy elle indultak erről

 

meg érdeklődöm hivatalos személyt milyen volt

 

az  nap  nekik múlt  pénteki  foglakozást

 

pedagógus Judit  Mancika néni  tartották

 

foglakozást  ifjoncoknak  mindenki nagyon jó

 

érzete magát kicsi  változás lesz dolgoznak azon

hogy  minden egyes  foglakozási  napokat képet

 

készítenek   ezt  önöknek meg  fogom osztani.

 

2019.szeptember.27.péntek. Bagó Zoltán,Horváth Zoltán,Sára Edina,Szilágyi Erzsébet,Farkasné Mancika,Barnáné Sümegi Judit. Sokan náthásak lettek, ezért ma kevesen voltunk. A mai napon meglátogatott bennünket Zséli Istvánné Ani, hozott nekünk szőlőt, almát. Jól elbeszélgettünk. Terveztük a vasárnapi színházat. Edina,Bagó Zoli folytatta a szövést, daraboltuk az anyagot. Horváth Zoli a füzetébe írta be az egyik elkészített étel receptjét. A konyhában tepsis-krumpli készült, csalamádéval. Horváth Zoli segített fűszerezni a krumplit. Edina

segített a terítésben.

 

  • 2 kg burgonya
  • 6 szelet kolbász
  • 1 fej  vöröshagyma
  • 10 szelet füstölt szalonna (mangalica)
  • 6 szelet füstölt sonka (szürke marha)
  1. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A kolbászt kb. 3 mm vastagságúra, ferdén felszeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk.
  2. A tepsibe először a fele szalonnát tesszük bele egyenletesen, majd rá a fele krumplit, és picit megsózzuk. Ezután egyenletesen ráhelyezzük a kolbász-, sonka és hagymaszeleteket, betakarjuk a krumpli másik felével, majd picit megsózzuk.
  3. Végül szétterítjük a tetején a megmaradt szalonnát, majd a sütőbe tesszük. Többször megmozgatjuk, s ízlés szerint jó ropogósra sütjük. Savanyú káposztával tálaljuk.

Nem érhető el leírás a fényképhez.