egy szép nap

kicsit  olyan  dologról  beszélünk biztos mindenki van

 

úgy  emberi életbe biztosra tudja  dolgokat  hányszor

 

úgy  embernél hogy  elkezdi  osztani  észt hogy ő

 

mindent  tud meg oldja dolgokat  hányszor úgy hogy

 

amikor  osztjuk észt  engedik neki  mintha  neki tényleg

 

igaza  lenne  ennek  illetőnek ez  úgy  mondva csak

 

ő  szempontját nézi  az  illető  olyan egyik ember

 

dolgozik másik több  meg  nem azt gondolja lehet

 

aki  hátérbe van az  többet csinál  csak azt nem veszik

 

észre  nagy  baj . aki  csinálja  dolgokat  engedik neki

 

dolgokat  mi  alapítványuk  nem így  működik mindent

 

mert  szeretetből  tesznek mindent  ifjoncokért minden

 

jó menjen ezt  én már nem igazán tapasztalom  meg

 

dolgokat  halok róla  menyire  szeretetből  csinálnak

 

meg új  tagok  az  alapítványba nagyon sokat csinálnak

 

ifjoncokért Dénes  bácsiról aki sokat  segítet  most

 

nincsen  nagyon ideje így  nem  igazán jár be az

 

alapítványba  meg lehet érteni  most  sokat segít

 

Julika néni  az  alapítványon. oktober  9ei  szerdai

 

foglakozást  pedagógus  Judit  Mancika néni  tartoták

 

foglalkozást  ifjoncoknak .

 

2019.október.9.szerda. Bagó Zoltán,Orosz Tamás,Szilágyi Erzsébet,Gerhát Lenke,Sára Edina,Barnáné Sümegi Judit. A mai napon Edinával új keretet vetettünk fel. Daraboltuk az anyagokat a szövéshez. Erzsike folytatta a kötést, Tamás a mintás gyapjúszőnyeget. A főzésben mindenki segített. Tamás elment a boltba a hozzávalókért, Erzsike pirította a hagymát, Lenke aprította a krumplit és a sárgarépát, Edina tálalt. Két féle zöldséglevest készítettünk. Külön Edinának az ő tésztájával.

 

hozzávalók / 6 adag

  1. Egy nagyobb lábasban a finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga-és fehérrépával, zellerrel az olajon megdinszteljük.
  2. Felengedjük kb. 2 l vízzel, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevet és a borsszemeket. Sóval ízesítjük.
  3. Közepesnél kicsivel gyengébb tűzön főzzük.
  4. Amikor a gyökérzöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbókat és  a megpucolt, felkockázott karalábét.
  5. Tovább főzzük, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük.
  6. Legvégül a maradék, fél csokor, egészen finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.
  7. Tűzforrón tálaljuk.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, belső tér

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, étel és belső tér

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és étel