a bizonytalanság

hogy  nagyon terjedt  járvány küszködtek

 

úgy mondva bent is hogy azért  amíg  az

 

iskola ment  addig  mi  is tudtuk  tartani

 

foglakozást nagyon  beszéltek tárgyaltak mi

 

legyen ez ügybe nagyok  március közepe fele

 

úgy  voltak nagyok  nem lehet  tovább tanítás

 

új mondom világot  élünk már iskolások táv

 

oktatásba kapják meg leckét  tanár majd ott

 

gépe előtt kijavítja .ifjoncoknak félig jó de

bizakodtunk reméljük mi előbb le megy  ez

 

járvány dolog  iskolákba le tudnak vizsgázni ha

 

ha  nem  sikerül  lehet az iskolásoknak újból járni

 

egy évet ilyet hallottam .nálunk  úgy oldot  meg

 

iskolák március közepe fele meg bírták  tartani

 

foglakozást  az alapítvány is március 9ei

 

foglakozást pedagógus  Judit  Mancika néni

 

tartották  foglakozást az  ifjoncoknak nagyon

 

jó érezték magukat.

2020.március.9.hétfő. Szilágyi Erzsébet, Horváth Zoltán, Orosz Tamás, Gerhát Lenke, Gergely Dávid, Farkasné Mancika, Barnáné Sümegi Judit, Tóthné Julika. A mai napon Lenke a kis szőnyeget szőtte. Tomi a horgolt terítőt készítette. Julika néni eldolgozta a múlt alkalommal elkészült szőnyeget. Mivel szép idő volt kimentünk megnézni az egyhajú virágot. Felköszöntöttük Zoltánt és Tamást névnapjuk alkalmából. A fiúk felköszöntötték nőnap alkalmából a lányokat. A konyhában sárgaborsó főzelék készült. Horváth Zoli fűszerezte a főzeléket.

  1. A felesborsót főzés előtt 1 éjszakára hideg vízben beáztatjuk.
  2. Reggel átszűrjük, s csap alatt még átmossuk a szűrőben a felesborsót.
  3. Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórjuk a lisztet, s világos rántást készítünk.
  4. Utána félrehúzzuk, s rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, s beleszórjuk a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakjuk a fűszereket, összekeverjük, s fedő alatt addig főzzük, amíg elkezd forrni, ekkor levesszük takaréklángra, megkóstoljuk, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetünk bele sót. Közben néha megkeverjük, nehogy leégjen. Forrástól kb. 50 percet főzzük.
  5. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a felesborsó. Ha megpuhult, s elég sós, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót. Én ekkor kiveszem villa segítségével a
  6. vöröshagymát.
  7. Bármivel tálalhatjuk, akár rántott hússal, sült kolbásszal, vagy fasírttal is, ki hogy szereti

 

március 11ei  szerdai foglakozást  pedagógus

 

Judit  Mancika néni  tartották a  foglakozást

 

az  ifjoncoknak . 2020.március.11.szerda. Szilágyi Erzsébet, Horváth Zoltán, Orosz Tamás, Farkasné Mancika, Barnáné Sümegi Judit. A mai napon Horváth Zolival és Judittal felvetettünk egy új keretet. Tomi a horgolást folytatta. Horváth Zoli a nagykereten folytatta a szövést. Erzsike a kötést folytatta. A konyhában virsli pörkölt készült tarhonyával. Horváth Zoli fűszerezett.

  • 1 kg virsli
  • 450 g szafaládé
  • 250 g tarhonya
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 2 db kisebb paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint delikát
  1. ízlés szerint füstölt pirospaprika
  2. ízlés szerint őrölt köménymag
  • ízlés szerint csemege paprikakrém
  • ízlés szerint fokhagymapor
  • 1 evőkanál mustár
  • szükség szerint étolaj

 

A vöröshagymát apróra vágjuk olajon dinszteljük le adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot főzzük együtt, ízesítjük, majd felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a felkarikázott virslit főzzük jól ősze.

 

A tarhonyát a szokásos módon el készítjük, én annyit változtattam rajta, hogy a felöntő lé fele füstölt lé volt.

 

 

ha  teheti  és  segíteni  szeretne   egy  fogyatékkal  élő  fiatalokon   hogy   boldog  életük  legyen

 

adója   1% kával  támogassa

 

támogassa alapítványunkat!

Az adományozó szelvényre ezt írja:

Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen