még mindig kevés létszámmal volt foglakozás

életünkbe  vannak olyan  helyzetek amikor élet

 

arra visz  hogy  meg  tanít minket hogy kicsikét

 

gazdálkodásosan éljünk ugye ez  azzal jár  amikor

 

kicsikét  többen  van egyik pillantva azt  egy

 

nehezebb  napokra  félre  teszem  azt dolgot hány

 

ember van  úgy  életbe  most  abba pillanatba

 

meg  tudja  venni valamivel   többet épen  és úgy

 

van  vele  most azt  egy  nehezebb napokra eltudja

 

rakni  épen spejzbe és  egy  napon jó haszna válik

akkor  annak ételnek egyszer  hányan vannak így

 

mai világba most   az  alapítvány életbe úgy

 

érezte hogy  meg tanítja  az ifjoncokat  foglakozás

 

keretébe  el  tenni  dolgokat  nehezebb napokra

 

ez  nagyon  fontos  életbe  meg tanulja dolgokat

 

az ifjonc  ezt is  . hányszor  volt  az életbe az

 

alapítványnál  amikor épen jó bevásároltak és

 

maradt  valami és ilyenkor bulik után elraktuk

 

azt édességet máskor csemegézni tudtunk belőle

ilyenkor  nagy öröm volt erre jutott  akkor abba

 

időbe most  lehet nehezebb helyzet van most

 

elő vesszük menyire örülünk ennek dolognak

 

ember életébe spórolni nehezebb  napokra

 

nagyon  fontos  szeptember 2ai foglakozáson

 

ezt  gyakorolták meg tettek félre se pejbe

 

dolgokat most  meg tudták  vásárolni

 

dolgokat most el rakták   később napokra.

 

szeptember7 hétfői  foglakozást  pedadogus

Judit  tartotta az ifjoncoknak foglakozást most

 

is  még  mindig kevés  létszámmal volt meg

 

tartva  foglakozás .az  ifjoncoknak.

2020.szeptember 7.hétfő. Bagó Zoltán, Szilágyi Erzsébet, Gerhát Lenke, Barnáné Sümegi Judit. Folytattuk az ablakok takarítását a foglalkoztató teremben. Feltettük a tiszta függönyöket. Mivel szép idő volt, kisétáltunk a Kónya tóhoz, utána kezdtünk az ebéd elkészítéséhez. Ma sajtos bolognai spagettit készítettünk. Lenke pirította a hagymát, Erzsike tálalt, Bagó Zoli és Erzsike mosogatott el az ebéd után.

oregano

  1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A felaprított hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd felöntjük a paradcsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és oregánóval, kevergetve felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük.
  3. A leszűrt tésztát kivajazott jénaiba öntjük és összeforgatjuk a raguval. A tésztát megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.