finomat készítetek

aki emberek meg  fordulnak   az  alapítvány körül

 

azok  egy  része  mindig  vissza jönnek egy kicsikét

 

az  alapítványba hogy  jó  érezze magát aki

 

emlékszik az  tudja  egy  pár évvel ezelőtt  az

 

alapítvány   év  záró  rendezvényét Dénes bácsinál

 

volt akkor  az  alapítvány  lakásnál  ahol be fogata

 

Dénes  bácsi az alapítványt jól  érezte  magát

 

akkor jó program volt   utána  egy  darabig nem

 

volt  köztünk hátérbe volt  Dénes bácsi az

alapítványba így most  úgy  engedte az  ideje

 

a Dénes  bácsinak benézet  egy  kicsikét az

 

alapítványba  a  ifjoncok közé és  jól érzete magát

 

köztünk aki  emlékszik  arra  szép  időre amikor

 

főztek ételt  volt   olyan  étel  amikor kis főnök

 

szerette  az  ételt  kedvébe jártak neki és  elteltek

 

neki egy  adagot  mert  az étel finom volt neki

 

tarhonyát  azt szeretem  de  már régi elpakolás

 

rendszer nem működik  nincsen időm  be menni

az  alapítványba .október 5ei  hétfői  foglalkozást

 

pedagógus Judit  tartotta az ifjoncoknak

 

foglakozást jól érezték magukat

2020.október.5. hétfő. Bagó Zoltán, Szilágyi Erzsébet, Gerhát Lenke, Barnáné Sümegi Judit. Ma reggel egy kicsit szőttünk, majd a teázás után, kitakarítottuk a gáztűzhely sütőterét. Hozzákezdtünk az ebéd elkészítéséhez. A tarhonyaleveshez Bagó Zoli pirította a tarhonyát, darabolta a hagymát. Elkészült a leves, még volt időnk elmenni sétálni. Kimentünk a templomkertbe gesztenyét gyűjteni. Erzsike tálalt, Bagó Zoli mosogatott

Elkészítés: Vegyünk elő egy kb. 2 literes lábost, és tegyünk bele 3 evőkanál olajat. Míg melegszik, vágjuk fel apróra a vöröshagymát. Ha az olaj felhevült, öntsük bele a tarhonyát, és magas lángon pirítsuk, amíg zsemleszínű nem lesz. Ez a lelke a levesnek, fordítsunk rá kellő figyelmet és időt! Ha ez kész, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk kisebb lángon. Eközben pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel apróra. Ha a hagyma üvegesre párolódott, húzzuk le a lábost a tűzről, és kissé hagyjuk hűlni. Majd szórjuk meg 2 teáskanálnyi pirospaprikával, icipici borssal (ez elhagyható) keverjük el, majd amint visszatettük a tűzre, öntsük fel vízzel. Tegyük bele a krumplit, sózzuk (2-3 nagy csipettel), fedjük le, és főzzük 15-20 percig, vagy amíg a tarhonya meg nem puhul.

Amikor kész, kóstoljuk meg, és sózzuk még, ha szükségesnek érezzük. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, esetleg egy kanál tejföllel lágyítva az ízeket. Jó étvágyat hozzá!